4 febrero 2020

L’entorn

Portbou, sitat a la frontera amb França, té una gran quantitat de camins per la muntanya a través dels quals es pot accedir al país veí, i a la cursa d’Els Passadors travessarem la frontera constantment! A partir del km 8 de la cursa, ja es comencen a veure les muntanyes i els camps del Rosselló i, just davant del mar, els pobles del litoral francès com Cervera, Banyuls, i fins i tot la Platja d’Argelers.


Benvinguts al Castell de Querroig! Ens trobem a les ruïnes d’un castell medieval edificat a finals del segle XIII, situades prop de 700 m d’altitud sobre el Puig de Querroig, a la frontera franco-espanyola.

Es tracta d’un vestigi inscrit com a monument històric a França, d’un bé cultural d’interès nacional a Catalunya, i d’un jaciment arqueològic transfronterer d’interès europeu.

Voleu veure les vistes que ofereix Querroig? Participeu a la cursa Els Passadors el dia 27 de setembre!


La Serra de l’Albera és el nom que rep el tram oriental dels Pirineus, des del Pertús fins a la mar. Separa les grans planes de l’Empordà i del Rosselló i la seva carena forma part de la línia fronterera franco-espanyola.

El patrimoni de l’Espai d’Interès Natural de l’Albera és excepcional. En un espai relativament petit s’hi troba una gran varietat d’ambients, amb espècies emblemàtiques, en un entorn on les poblacions humanes han deixat la seva empremta des del neolític fins als nostres dies.