29 enero 2020

La cursa

Els Passadors és una cursa de muntanya que té lloc al poble de Portbou, a l’Alt Empordà. Enguany serà la nostra primera edició i se celebrarà el dia 27 de setembre del 2020. Es tracta d’un esdeveniment sense ànim de lucre que té com a objectiu principal donar a conèixer el territori del municipi de Portbou, ideal per a la pràctica del trail running. Aquest poble està situat a la costa, i per molts aquesta és la seva principal característica. Tot i això, són molts els kilòmetres de muntanya i bosc que pertanyen al municipi, amb unes vistes al mar i a l’Espai d’Interès Natural de l’Albera espectaculars, amb molts camins que travessen la frontera i d’altres que van cap a l’interior o cap al mar.


Traçat 15 km

El recorregut llarg de la cursa és de 15,36 km, amb un màxim de 729 m de desnivell positiu. El recorregut té inici a la Rambla de Portbou i acaba al mateix lloc, arribant pel costat contrari de la sortida. Entrant a la Ribera, continua cap al Coll de Falcó. Tot seguit el circuit s’enfila fins a arribar a la Font de Tarabaus, i des d’allà ja es veu Querroig a prop. S’arriba fins a les ruïnes i es continua fins al Coll de la Farella, on s’agafarà l’últim tram que arriba fins al Coll de Belitres, on hi haurà el trencant cap al poble i s’acabarà el recorregut a la Rambla.

Recollida de dorsals: 07:30 (Rambla de Portbou)

Hora de sortida: 09:00

Temps màxim per acabar la cursa: 15:00

Distància: 15,36 km

Desnivell positiu: 729 m

Lloc de sortida: Rambla de Portbou

Lloc d’arribada: Rambla de Portbou

Preu d’inscripció: 10€


Traçat 8 km

El recorregut curt de la cursa és de 8,7 km, amb un màxim de 360 m de desnivell positiu. El recorregut té inici a la Rambla de Portbou i acaba al mateix lloc, arribant pel costat contrari de la sortida. Entrant a la Ribera, continua fins a gairebé arribar al pantà de Portbou, i el camí s’enfila cap amunt. S’arriba fins al Coll de la Farella, on s’agafarà l’últim tram que arriba fins al Coll de Belitres, on hi haurà el trencant cap al poble i s’acabarà el recorregut a la Rambla.

Recollida de dorsals: 07:30 (Rambla de Porbou)

Hora de sortida: 09:00

Temps màxim per acabar la cursa: 15:00

Distància: 8,7 km

Desnivell positiu: 360 m

Lloc de sortida: Rambla de Portbou

Lloc d’arribada: Rambla de Portbou

Preu d’inscripció: 8€

Descobreix el recorregut de 8 km d’Els Passadors.


Avituallament

Hi haurà 3 punts d’avituallament pel recorregut de 15 km, i 1 pel recorregut de 8 km. Els participants de la cursa de 15 km trobaran el primer punt d’avituallament als 3,3 km al Coll de Falcó. El segon punt d’avituallament estarà situat als 7,7 km a la Font de Tarabaus i, finalment, el tercer punt d’avituallament estarà als 12 km del recorregut al Coll de la Farella. Aquest últim Coll també serà el punt d’avituallament dels participants de la cursa de 8 km, situat als 5,35 km d’aquest recorregut, ja que esdevé el punt de trobada de tots dos recorreguts i comparteix el tram final.


El recorregut