Els Passadors i la tortuga mediterrània

Ja coneixeu el Centre de Reproducció de Tortugues de l’Albera? Des d’Els Passadors volem fer la màxima difusió d’aquest centre i ajudar-los a seguir creixent i que puguin continuar fent la magnífica feina que fan cada dia. 

El Centre de Reproducció de Tortugues de l’Albera, situat al Santuari del Camp, al municipi de Garriguella, consta d’unes instal·lacions dedicades a l’estudi, conservació i cria en captivitat de les tortugues autòctones de Catalunya, en perill d’extinció, i col·labora en la recuperació d’altres espècies. El principal objectiu del Centre és la cria en captivitat de la tortuga mediterrània, espècie que manté a la serra de l’Albera la darrera població natural de la península Ibèrica, i de la tortuga d’estany, per tal de ser alliberades als seus hàbitats naturals i recuperar-ne les poblacions. Actualment el Centre ja ha alliberat més de 3.000 exemplars de tortuga mediterrània a la serra de l’Albera i quasi 700 exemplars de tortuga d’estany a la conca del riu Ter, estany de Banyoles i Aiguamolls de l’Empordà.
El Centre és obert al públic des de 1994 i desenvolupa una feina de sensibilització social. Rep la visita de famílies, escoles i turistes amb la intenció de difondre els valors de respecte i estima cap a les tortugues i els seus hàbitats naturals. La temporada de visita al centre és de març a octubre.

Des d’Els Passadors creiem necessària la difusió del Centre de Reproducció de Tortugues de l’Albera perquè és molt important que no només els corredors i excursionistes, sinó totes les persones siguem conscients del que fan i de la importància de la seva feina. És imprescindible mantenir i respectar la natura i deixar-la tal com estava després del nostre pas, i que sigui la natura qui ens deixa marca a nosaltres i no al revés.

Així doncs, us demanem a tots els participants que el dia de la cursa respectem l’Albera, sent conscients que és l’últim paratge de la península Ibèrica on viuen poblacions naturals de tortuga mediterrània, entre moltes altres espècies. 

Us animem a tots que visiteu el Centre per gaudir i aprendre moltíssim sobre les tortugues de casa nostra. Trobareu tota la informació al seu web i a les xarxes socials.
El dia 5 d’abril serà un plaer compartir un paratge tan bonic com l’Albera amb aquests animals que hi habiten i ho seguiran fent durant molts anys gràcies al Centre de Reproducció de Tortugues de l’Albera.

Comparteix aquest article!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *